Om ull og ullfiber

Om ull og ullfiber

Ull til toving og filting av beste kvalitet produseres på Hillesvåg Ullvarefabrikk. Vi har et stort utvalg i flotte farger. Vår kvalitetsull og gode kardemetoder gir fantastiske ullblandinger som gleder både hobbyentusiaster og profesjonelle håndverkere.

Hillesvåg Ullvarefabrikk har gjennom mange år vært den ledende leverandøren av norsk ull til toving og filting. Norsk Ull er kjent for den fantastiske toveevnen og gode kvaliteten. Norsk ull er spesielt kjent for god styrke, glans og spenst.

Ullen vi bruker er håndplukket av våre fagfolk til vår produksjon av Hifa Ull. Ullen vi bruker kalles Norsk Høstull og har betegnelsen C1.

Ullen blir først farget og tørket i en langsom og skånsom prosess. Ullen blir deretter kardet i våre gode gamle kardemaskiner under nøye overvåking. Resultatet blir en unik og elastisk ull som beholder sin naturlige glans og styrke.

Norsk ull fra Hillesvåg Ullvarefabrikk egner seg svært godt til både toving og nålefilting.

Ullen kan formes til de flotteste ting som for eksempel hatter og figurer – bare fantasien setter grenser.

Kardet ull (C1)

Kardet ull er en glansfull, sterk og elastisk ull som blant annet blir brukt til toving av hatter og figurer. Finnes i et stort utvalg flotte farger.

Kardet supermerino

Kardet merinoull er en spesiell kvalitet som har et stort bruksområde. Den er utviklet av våre fagfolk med tanke på hurtig toving. Det helt unike med Hifa kardet merinoull er at det tover fantastisk godt bare med vann, helt uten sepe.

Merinoull tops

Merinoull tops er en myk langfibret merinoull som brukes til ulike typer toveteknikker. Vi har et stort utvalg av farger.

Handlekurv